Kind en Acupunctuur

Toyohari is een zeer geschikte methode om kinderen te behandelen omdat het een zeer subtiele behandelwijze is waarbij je het kind niet hoeft te prikken. Naast Toyohari zijn er nog andere behandelmethoden voor kinderen, zie hieronder.

  • Shonishin, een techniek die in de 17de eeuw in Japan speciaal voor kinderen werd ontwikkeld. Deze techniek gebruikt kleine instrumentjes om meridianen en acupunctuurpunten te stimuleren. De techniek is makkelijk aan de ouders te leren zodat ze ook thuis kunnen behandelen. Shonishin is volkomen pijnloos en wordt vaak als aangenaam ervaren.
  • Tuina is een Chinese massagetechniek die tegen veel klachten kan worden ingezet. Ook Tuina is eenvoudig aan te leren aan de ouders.
  • Met behulp van een medische stemvork kan men de acupunctuurpunten eveneens stimuleren. Doordat het lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat, kan de voortgebrachte trilling zich heel makkelijk hierdoor verplaatsen.

Kinderen reageren in de regel snel en makkelijk op acupunctuurbehandelingen, waardoor ze ook vlot kunnen herstellen.

Een goed voedingspatroon is bij kinderen uitermate belangrijk, vanwege hun  gevoelige spijsvertering. Vaak wordt daarom een voedingsadvies aan de ouders meegegeven.

Acupunctuur en overige behandelmethoden hebben geen nadelige bijwerkingen. Ze kunnen goed samengaan met medicatie of andere therapieën.